Tutankhamun - The Last Exhibition

Dokumentar
Tutankhamun - The Last Exhibition
Tutankhamun - The Last Exhibition Tutankhamun_ONESHEET_poster.jpg
Den 26 november i 1922 i Kongenes Dal i Egypt gjorde den britiske arkeologen Howard Carter en fantastisk oppdagelse. Under rester av arbeidsbrakker fant Carter et nesten urørt gravkammer som huset den kjente faraoen Tutankhamon.

For å markere 100 år siden funnet har denne dokumentaren blitt laget for å gi kinopublikum en fantastisk mulighet til å bli bedre kjente med faraoen og en unik sjanse til å oppleve 150 av gjenstandene fra gravkammeret på nært hold på det store lerretet.

Tutankhamon er et navn som vekker begeistring verden rundt og får oss til å tenke på hvor imponerende og mystisk oldtidens Egypt med sine pyramider og legenden om Faraos forbannelse er selv den dag i dag. Det er ikke mange mennesker som forbinder kjendisstatusen Tutankhamon har med kombinasjonen av usannsynlige hendelser i kombinasjon med en sta arkeolog som klarte å snuble over gravkammeret og gjorde faraoen til en verdenskjent sensasjon i 1922 – når massekommunikasjon var på vei til å revolusjonere verden og føre oss nærmere sammen. 

Dokumentaren gir oss eksklusiv tilgang til steder som syder over av historie. Vi blir bedre kjent med det Egyptiske museet i Kairo og ser gjenstandene på nært hold. Vi får se verdens fremste eksperter i arbeid mens de jobber med å restaurere og reise rundt med utstillingen til Los Angeles, Paris og London.

Takket være et omfattende privat arkiv med bilder av skattene som ble funnet, i tillegg til original foto og film fra New Yorks Metropolitan Museum og Griffith Institute i Oxford kan publikum komme tett på noen av de mest rørende øyeblikkene i arkeologenes reise og historien om en gutt som ble oppdratt som en halvgud og som døde i en alder av 19 og lagt til å hvile i et provisorisk gravkammer.

Tutankhamon døde i 1824 f.Kr og ble fort glemt. En rekke med tilfeldige hendelser gjorde at man 3342 år etter han ble gravlagt fant hans siste hvilested. Av alle faraoene i Egypt har Tutankhamon blitt det mest kjente og gitt den unge herskeren et evig liv takket være hans kjendisstatus.

Premiere:
29.03.2022
Regi:
Ernesto Pagano
Skuespillere:
Zahi Hawass
John Norman
Andres Numhauser
Liam McNamara
Elizabeth Fleming
Tarek Osman
Gaia Servadio
Abdallah Ismail
Tarek El Awady
Jackie Hoff
Lea Hutton
Stefan Behnke
Sjanger:
Dokumentar
Nasjonalitet:
Italia