Bokaften

Bokaften

Forestillinger

Henter programmet

Frogn bibliotek inviterer til Bokaften i Smia!

Velkommen til en litterær kveld med forfatterne Cecilie Enger, Lotta Elstad og Ingeborg Arvola.

Vi omgjør salen til en "bokkafe" med runde bord og stoler denne kvelden og baren holder åpen hele kvelden.

Kveldens bokbadere er Fredrik Elfstrand og Helene Stubberud fra Frogn bibliotek. Samtalen vil i hovedsak dreie seg om forfatternes nyeste bøker.

Cecilie Enger – Ett minutts stillhet

Lotta Elstad – Xiania 1

Ingeborg Arvola – Kniven i ilden

Bokaften 2

Smiabaren holder åpent, samt boksalg med mulighet for signering.

Ingeborg Arvola (f. 1974) er født i Honningsvåg i Finnmark og bodde sine første år i Vaggetem i Pasvikdalen. Hun debuterte i 1999 med romanen Korellhuset og har siden skrevet en rekke bøker for både barn og voksne. Blant voksenbøkene kan Neiden 1970(2016) og Plutselige varmegrader (2019) nevnes. Arvolas store gjennombrudd kom med den kritikerroste romanen Kniven i ilden (2022), som hun ble tildelt Brageprisen for, og som raskt ble en bestselger. Dette er første bok i serien Ruijan rannalla - Sanger fra Ishavet.

Cecilie Enger (f. 1963) debuterte i 1994 med romanen Nødvendigheten, og har siden utgitt en rekke kritikerroste romaner. Hun fikk sitt store gjennombrudd med romanen Mors gaver i 2013. For den mottok hun Bokhandlerprisen og ble nominert til Kritikerprisen. Et minutts stillhet (2023) er hennes tiende roman.

Lotta Elstad (f. 1982) har tidligere utgitt sakprosabøkene En såkalt drittjobb (2008) og Den spanske sensasjonen Podemos (2015). Hun debuterte som romanforfatter med Ettromsleiligheten (2012) og har siden gitt ut romanene Et eget rom (2014) og Jeg nekter å tenke (2017). Sistnevnte mottok Osloprisen i kategorien Årets litteratur og ble nominert til Ungdommens kritikerpris.

Xiania 1 (2023) er Elstads fjerde roman og hennes sjette utgivelse.