Brageteatret - Kunsten og være lykkelig

Brageteateret

Forestillinger

Henter programmet

Kunsten å være lykkelig

av Rune David Grue
fritt etter Arthur Schopenhauer

Er det noen vits i å prøve å bli lykkelig?
Ikke ifølge filosofen Arthur Schopenhauer. Mennesker er blinde, dumme og kåte i sin desperate søken etter lykke – mente han. Vårt jag etter sex, penger, materielle ting og ambisjoner gjør oss bare mer ulykkelige.

Den danske dramatikeren Rune David Grue har brakt Schopenhauers leveregler fra 1800-tallet inn i en banal, moderne hverdag. I forestillingen møter vi 6 mennesker på jakt etter lykken som gang på gang blir møtt av skuffelse. Frode Gjerløws lekne regi gjør teaterforestillingen til en tragikomisk fest som kan være gjenkjennelig for de fleste.

Brageteatret er stolte av å presentere dette humoristiske skråblikket på hverdagslivets små og store utfordringer. Vi tør håpe du forlater salen med mer optimisme, mye å diskutere, og en god dose selvironi.

Brageteatret for voksne!
Siden 2011 har vi sporadisk produsert forestillinger for det voksne publikummet, og skal fremover styrke vårt tilbud til dem. Kunsten å være lykkelig er første forestilling ut i denne satsingen.

Mange forbinder Brageteatret med forestillinger for barn og unge. Det stemmer på en prikk, da teatret hvert år sørger for at alle grunnskolebarn i Buskerud får se en forestilling i skoletiden. I tillegg lager vi familieforestillinger, teater for barnehagebarn og de senere årene også for unge voksne.

På Scenen: Dagrun Anholt, Mathilde Skarpsno, Halvor Schultz, Håkon Nielsen, Oda Kirkebø Nyfløtt, Preben Lillebø Rongve.

Kunstnerisk lag:
Dramatiker: Rune David Grue
Oversetter: Frode Gjerløw
Regissør: Frode Gjerløw
Dramaturg: Nora Evensen
Musikk: Frode Gjerløw
Lysdesigner: Martin Myrvold
Scenografi og kostyme: Frode Gjerløw
Sparringspartner visuelt: Vincent Vernerie

Forlag: Nordiska ApS – nordiska.dk

Smiabaren er åpen fra kl.17:00.