Kunst på kino

Opplev kunst og utstillinger på det store lerretet!

I kunstdokumentarene møter du på noen av de største internasjonale museer og gallerier og du kommer tett innpå noe av verdens mest elskede kunst. Institusjoner som National Gallery (London), Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Tate, MoMA, Hermitage, National Gallery of Art (Washington DC), Royal Academy med flere er med på å dra deg inn i kunstens historie og fortellinger. Du blir ledsaget av verdens ledende historikere og kunstkritikere som har en enorm erfaring og innsikt.

Vinterens program:

Torsdag 16. februar kl.18:00, Secret Impressionists

Dokumentaren forteller historien om kunstrevolusjonen som oppstod under den impresjonistiske bevegelsen. Historien fortelles gjennom 50 malerier – skjulte skatter som ikke har vært tilgjengelige for publikum før utstillingen i Palazzo Bonaparte i Roma. Hvordan så impresjonistene på verden? Hvordan responderte publikum på kunsten deres? Hvordan gikk de fra å bli avvist av kritikere og publikum til å noen få år senere være noen av de mest ettertraktede kunstverkene i verden?

Forestillingens kuratorer er Claire Durand-Rual og Marianne Mathieu og de forteller publikum om en kompleks reise i kunstens verden for å velge ut maleriene med hjelp, innspill og analyser fra eksperter, historikere, kunstnere og andre personer som er knyttet til en verden av visuelle uttrykk og kultur. Maleriene i utstillingene forteller en historie om malernes reise og hvordan en hel retning innen malerkunsten ble til.

Lengde: ca 90 min

Torsdag 16. mars kl.18:00, Venice - Infinitely Avant-garde

Dokumentaren forteller historien om en by som ble grunnlagt for 1600 år siden. Venezia er den dag i dag fremdeles ett av verden mest populære reisemål med sine urbane omgivelser med stein, vann og jord som gjennomgående elementer i bybildet.

Henter innhold...