Kunst på kino

Opplev kunst og utstillinger på det store lerretet!

I kunstdokumentarene møter du på noen av de største internasjonale museer og gallerier og du kommer tett innpå noe av verdens mest elskede kunst. Institusjoner som National Gallery (London), Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Tate, MoMA, Hermitage, National Gallery of Art (Washington DC), Royal Academy med flere er med på å dra deg inn i kunstens historie og fortellinger. Du blir ledsaget av verdens ledende historikere og kunstkritikere som har en enorm erfaring og innsikt.

Program:

Torsdag 31. august kl.18:00 - Apolonia, Apolonia

En dokumentar om den franske kunstneren Apolonia Sokol

Filmen følger Apolonia fra hun som ung bohem kommer inn på Les Beaux-Arts de Paris, en av de mest prestisjetunge kunstakademiene i Europa, til hun 13 år seinere forsøker å etablere seg i en kunstverden styrt av middelaldrende menn.

Den danske filmskaperen Lea Glob kommer tett på den talentfulle kunstneren Apolonia og et inderlig vennskap oppstår i løpet av den lange filminnspillingen.

Filmen vant hovedprisen på IDFA i Amsterdam, verdens viktigste dokumentarfilmfestival. Den ble også kåret til beste dokumentar på CPH:DOX og filmfestivalen i Gøteborg.

Henter innhold...