Kunst på kino

Opplev kunst og utstillinger på det store lerretet!

Høstens program:

 

Torsdag 27. oktober kl.18:00, Munch – Love, Phantoms and Lady Vampires

Det er ingen maler i verden som er både mer berømt og mindre kjent enn Edvard Munch.

Gjelden samtidskulturen har overfor Munch er imponerende, og strekker seg fra Andy Wharhol til Ingmar Bergman, fra Marina Abramovich til Jasper Johnes. Hans malerier har blitt et symbol for og samtidig et tegn på tragediene i det tjuende århundre, og kunsten hans åpnet dører og eksperimentelle veier med ekstraordinær modernitet. I dag er det imidlertid byen hans, Oslo, som setter et vendepunkt for kunnskapen om Munch: fødselen av et nytt museum, åpnet i juni 2020. Dokumentaren vil starte derfra for å belyse en mann og en kunstner med enkel sjarm, en forløper og en mester.

Ingrid Bolsø Berdal er fortellerstemme.

Lengde: ca 90 min

 

Torsdag 22. november kl.18:00, Maverick Modigliani

Maverick Modigliani er fortellingen om et bemerkelsesverdig talent som overgikk alle legender og stereotyper. Fra sin opprinnelse i Livorno, hjemmet til Macvhiaioli til Paris med Pablo Picasso og Brancussi følger vi en lengsel etter noe moderne, hans kjærlighet til Jeanne Hébuterne og en kunstnerisk utvikling fra primitisme og italiensk renessanse til en avant-garde kunstner som har blitt en moderne klassiker. Modigliani levde for kunst og gjorde dette til sitt siste åndedrag for hundre år siden.

Lengde: ca 90 min

 

Torsdag 17. januar kl.18:00, Hermitage: The Power of Art

Skuespiller Toni Servillo er vår guide på denne reisen og lar oss få den baltiske ånden og essensen over oss mens vi nyter skjønnheten som Eremitasjen og Sankt Petersburg har å by på. Fra byens spede begynnelse under Peter den Store til glansdager under Katarina den II, Alexander den første seier mot Napoleon og revolusjonen i 1917 til den dag i dag. Spektakulære bilder tar oss med inn på museet og det kjente Vinterpalasset, Rafales Loggias og krigsgalleriet fra 1812. Vi får også se Staraya Derevna som er lager og restaueringsavdeling for museet og de arkeologiske skattene de huser.

Lengde: ca 90 min

 

Torsdag 14. februar kl.18:00, Secret Impressionists

Dokumentaren forteller historien om kunstrevolusjonen som oppstod under den impresjonistiske bevegelsen. Historien fortelles gjennom 50 malerier – skjulte skatter som ikke har vært tilgjengelige for publikum før utstillingen i Palazzo Bonaparte i Roma. Hvordan så impresjonistene på verden? Hvordan responderte publikum på kunsten deres? Hvordan gikk de fra å bli avvist av kritikere og publikum til å noen få år senere være noen av de mest ettertraktede kunstverkene i verden?

Forestillingens kuratorer er Claire Durand-Rual og Marianne Mathieu og de forteller publikum om en kompleks reise i kunstens verden for å velge ut maleriene med hjelp, innspill og analyser fra eksperter, historikere, kunstnere og andre personer som er knyttet til en verden av visuelle uttrykk og kultur. Maleriene i utstillingene forteller en historie om malernes reise og hvordan en hel retning innen malerkunsten ble til.

Lengde: ca 90 min

 

Mars, Venice - Infinitely Avant-garde

Dokumentaren forteller historien om en by som ble grunnlagt for 1600 år siden. Venezia er den dag i dag fremdeles ett av verden mest populære reisemål med sine urbane omgivelser med stein, vann og jord som gjennomgående elementer i bybildet.