Den elskverdige sjefen

Drama / Komedie1 t. 55 min.12 år
Bilde fra 'Den elskverdige sjefen'Plakat for 'Den elskverdige sjefen'

Forestillinger

Henter forestillinger

Møt Javiar Bardem i hovedrollen som Den elskverdige sjefen hvor alt går galt... Vinner av hele 6 Goya awards for bl.a. Beste film, Beste regissør, Beste skuespiller

Shortlistet til Oscar for beste internasjonale film.

Vinner av hele seks Goya priser 2022:
Beste film
Beste regissør
Beste mannlige skuespiller
Beste originale screenplay
Beste klipp
Beste art direction

Han lyver, manipulerer og baksnakker. Han er DEN ELSKVERDIGE SJEFEN!

«Storartet satire med en herlig Javier Bardem» - Cinema, terningkast 5

«Har alltid et djevelsk smil på lur» - NRK Filmpolitiet

«Javier Bardems elegante selvbedrag av en fabrikksjef, er beste grunn til å se denne syrlige arbeidslivskomedien.» - Adressa

«Sleip sjarmør. Javier Bardem balanserer fint mellom elskverdig og ufyselig sjef i Spanias Oscar-kandidat.» - Aftenbladet

«En saftig hovedrolle. Javier Bardem er verdt tiden» - Dagsavisen

En fabrikk som produserer industrielle vekter venter besøk av en komité som potensielt kan gi dem en høythengende hederspris. Samtidig havner flere av de ansatte i trøbbel, og sjefen forsøker å kamuflere den ene katastrofen etter den andre.

Den spanske regissøren Fernando León de Aranoa og skuespiller Javier Bardem har nok en gang kastet seg inn i et samarbeid, denne gangen er resultatet en mørk komedie om klasseskillene på en arbeidsplass. Hovedpersonen er den karismatiske direktøren Blanco (Bardem), som med sine hvite løgner og vinnende vesen har en egen evne til å få de fleste situasjoner til å vippe i sin favør. I løpet av en hektisk uke får vi også innblikk i de ulike utfordringene som de ansatte ved fabrikken strir med, når de deler bekymringene sine med sjefen som insisterer på å ha en finger med i stort og smått.

I manges øyne (ikke minst sine egne) er Blanco en sann venn og farsfigur for sine ansatte. Ja vel, så er han kanskje litt for glad i de unge praktikantene, og han må kanskje ty til ufine metoder av og til. Slik er det jo når man sitter på toppen og skal styre alt og alle! Men akkurat denne uka, når fabrikken hans burde fremstå plettfri, så virker det plutselig som verden har bestemt seg for å konspirere mot ham. Vil han klare å hale prisen i land, og hva vil det gå på bekostning av?

REGISSØR
Fernando León de Aranoa (f. 1978) er både manusforfatteren og regissøren bak filmen The Good Boss. i 2002 vant han Concha de Oro-prisen under San Sebastián International Film Festival, og fem Goya-priser for filmen Mondays in the Sun.

Premiere:
06.01.2023
Originaltittel:
El Buen Patrón
Regi:
Fernando León de Aranoa
Språk:
Spansk
Produksjonsår:
2021
Skuespillere:
Javier Bardem, Manolo Solo, Almudena Amor, Óscar de la Fuente, Sonia Almarcha
Sjanger:
Drama / Komedie
Spilletid:
1 t. 55 min.
Nasjonalitet:
Spania
Aldersgrense med begrunnelse:
12 år
Denne filmen inneholder enkelte scener med sex og vold, samt en drapshandling. Da disse ikke er nærgående skildret, får filmen aldersgrense 12 år.