Borromini and Bernini: Challenge for Perfection

Dokumentar1 t. 42 min.6 år
Bilde fra 'Borromini and Bernini: Challenge for Perfection'Plakat for 'Borromini and Bernini: Challenge for Perfection'

Forestillinger

Henter forestillinger

Dette er historien om en arkitektonisk revolusjon utført av et ensomt geni som for alltid endret Romas utseende. Han tok et personlig oppgjør med konvensjon og fordommer, hadde ydmykhet til å lære av fortiden for å oppfinne fremtiden, og mot til å forfølge en idé samtidig som han betalte prisen i fulle drag.

Borrominis stil er gjenkjennelig, eksentrisk, annerledes: den skiller seg fra samtidens, og utstråler en streng åndelig autoritet med stadige allusjoner som fremkaller det uendelige. Men dette er også historien om den mest kjente rivaliseringen mellom kunstnere gjennom tidene, rivaliseringen mellom Borromini (1599-1667) og Bernini (1598-1680).

Men fremfor alt er dette historien om den indre rivaliseringen Borromini opplevde: han var et geni så knyttet til sin kunst at han gjorde det om til en demon - en demon som fortærte ham innenfra, til han ble drevet til å velge døden og gjøre en dramatisk gest for å vinne evigheten.

Francesco Borromini var knapt 20 år gammel da han kom til fots fra Milano til Roma, der han forlot foreldrene og jobben som en ydmyk steinhugger ved Duomo for å forfølge drømmen om å jobbe på den mest prestisjetunge byggeplassen i sin tid, 'Fabbrica di San Pietro'. Det var i 1619, og Roma var sentrum for vestlig kunst, 'the place to be' for enhver maler, skulptør eller arkitekt som søkte berømmelse og betraktet Michelangelo som mesteren.

Premiere:
14.03.2024
Originaltittel:
Borromini and Bernini: Challenge for Perfection
Sjanger:
Dokumentar
Spilletid:
1 t. 42 min.
Nasjonalitet:
Italia
Aldersgrense med begrunnelse:
6 år