Tirsdagsfilmen

Utvalgte tirsdager kl.19:00 viser vi filmer for både hode, hjerte og mage. Filmer for deg som er på jakt etter den gode filmopplevelsen – den du kanskje oftest finner i filmer som ikke har de største Hollywoodbudsjettene i ryggen.

Denne høsten/vinteren viser vi:

Tirsdag 7. februar kl.19:00 - Den elskverdige sjefen

Oscarnominert til beste internasjonale film.

Vinner av hele seks Goya priser 2022:
Beste film
Beste regissør
Beste mannlige skuespiller
Beste originale screenplay
Beste klipp
Beste art direction

En fabrikk som produserer industrielle vekter venter besøk av en komité som potensielt kan gi dem en høythengende hederspris. Samtidig havner flere av de ansatte i trøbbel, og sjefen forsøker å kamuflere den ene katastrofen etter den andre.

Den spanske regissøren Fernando León de Aranoa og skuespiller Javier Bardem har nok en gang kastet seg inn i et samarbeid, denne gangen er resultatet en mørk komedie om klasseskillene på en arbeidsplass.

Tirsdag 14. mars kl.19:00 - The whale

I sitt store dramatiske og kritikerroste comeback spiller Brendan Fraser den ekstremt overvektige engelsklæreren Charlie, som lever helt isolert på ett rom, og kun har kontakt med pleierne som hjelper han med grunnleggende mat og stell. Da Charlie forstår at helsa begynner å svikte for alvor, forsøker han å gjenoppta kontakten med datteren som han forlot da hun bare var 8 år gammel, før det er for sent.

The Whale er regissert av Darren Aranofske, mannen bak bl.a. Requiem For A Dream og The Wrestler, og er basert på et teaterstykke av Samuel D. Hunter.

Tirsdag 18. april kl.19:00 - Saint Omer

Venezia-festivalen: Juryens Grand Prix gikk til Alice Diops kompromissløse rettsalsdrama Saint Omer.

Sølvløven Grand Jury Prize (ved Filmfestivalen i Venezia), gikk til den franske spillefilmen Saint Omer av Alice Diop.

Alice Diops fiksjonsfilmdebut er et sosialrealistisk rettsdrama basert på en sann historie, med Kayije Kagame og Guslagie Malanda i hovedrollene. Rettsdramaet er basert på en rettssak Diop selv deltok i.

Den unge, gravide romanforfatteren Rama følger en rettssak mot en senegalesisk kvinne. Kvinnen er anklaget for å ha myrdet sin 15 måneder gamle datter ved å etterlate henne på en strand slik at hun ble tatt av tidevannet. Rama vil bruke den tragiske hendelsen til å skrive en moderne adapsjon av den gamle myten om Medea, men ting går ikke som forventet.

Filmen er basert på en fransk rettssak fra 2016 mot Fabienne Kabou, som ble dømt for samme forbrytelse. Alice Diop fulgte selv denne rettssaken. Gjennom et brennende og innsiktsfullt blikk på rase- og klasseproblematikk, ønsker filmen å ta et oppgjør med viktige samfunnsproblemer i dagens Frankrike.

Filmen hadde verdenspremiere i konkurranse på filmfestivalen i Venezia i 2022. Der vant den Silver Lion Grand Jury-prisen, i tillegg til Luigi De Laurentiis Lion of the Future-prisen. Filmen er valgt som det franske bidraget til kategorien Beste internasjonale film ved Oscar-utdelingen 2023, og er blant de 15 filmene som er utvalgt i nest siste runde.

2023:

- Fedrelandet

Henter innhold...